Pagina's

zaterdag 12 februari 2011

Eerste Nederlandse fruiterians-slager geopend


Den Haag Vandaag heeft in Den Haag ‘s lands eerste fruiterian-slagerij zijn deuren geopend. Fruitariërs zijn mensen die vanwege morele bezwaren hun vegetarische en/of veganistische levenswijze hebben afgezworen. Het doden van levende organismen (zowel planten als dieren) voor voeding keuren zij af. Daarom beperken zij zich tot een dieet van alleen vruchten, noten en zaden.

Hoewel het vegetarisme enige tijd geleden al had kennisgemaakt met de vegetarische slagerij bleek er uit de factie der fruitariërs een groeiende behoefte aan een slagerij die paste in hun nog striktere levensstijl. De Amerikaanse keten Fruitcakes! sprong in dit gat in de markt en opende vijf jaar geleden zijn eerste fruiterian-slagerij in San Francisco. De formule bleek een schot in de roos. Al snel werden er tientallen vestigingen geopend aan de west- en oostkust van de Verenigde Staten. Vorig jaar maakte Fruitcakes! de oversteek naar Europa met een eerste franchise in Berlijn. Vandaag is Nederland aan de beurt met de eerste Fruitcakes!-slagerij van Nederland. Niet geheel toevallig is de zaak gelegen aan het Spui schuin tegenover de Vegetarische slager.


Klaartje Voshaar, franchisenemer van Fruitcakes!, heeft bewust voor deze locatie gekozen: "We willen de klanten van de vegetarische slagerij aan de overkant bewust maken van het feit dat ze medeplichtig zijn aan het vermoorden van planten, louter en alleen voor het stillen van hun eigen hongergevoel. We moeten terug naar de oorsprong van de mensheid, wist je trouwens dat Adam en Eva de eerste fruiterians waren?" De kaalhoofdige Voshaar ontkent dat het beperkte dieet van fruiterians vanwege gebrek aan essentiële voedingsstoffen als vitamine B12 ernstige lichamelijke en neurologische schade veroorzaakt. "Dat is leugenachtige propaganda van lactosevegetariërs. We moeten terug naar de oorsprong van de mensheid, wist je trouwens dat Adam en Eva de eerste fruiterians waren?"

Fruitcakes! heeft een breed scala aan producten in het assortiment: vruchten- en notensalades, vruchten- en notencakes zonder bloem, notenbiefstuk ("Bijna net zo lekker als een tofuburger!")  en vruchtenijs.